Grattis Tony!!! Du är fantastisk 

Ventilen nr 6 2002

Han gjorde det igen. Han tog sitt femte VM-guld och nu har han lika många VM-titlar som Ove Fundin. Därmed har Tony Rickardsson skrivit in sig i den svenska idrottshistorien inte bara som en suverän speedwayförare utan även som en mycket stor idrottsman. I en stund som denna finner man hur otillräckliga superlativen i det svenska språket är för att uttrycka verkligheten.
Tonys prestationer hittills har varit en mycket stark orsak till att speedwaysporten under de senaste åren kommit att bli allt mer och mer populär bland det svenska folket. Publikstatistiken från årets svenska elitserie bekräftar detta med stort eftertryck. Inte mindre än sju klubbar kan notera sin högsta hemmapubliksiffra för året när Tony och Masarna har gästat dem. Dessutom har Masarna i genomsnitt på bortaplan i år dragit nästan 40% fler åskådare än närmaste lag förmått göra på sina bortamatcher. Masarna som lag får ursäkta men en stor del av publiken kommer för att det är Tony "live in action" man vill se. Utan Tony Rickardsson hade SVT sannolikt inte varit intresserat av att bjuda TV-tittarna på samtliga GP-tävlingar.
Hos publiken och media kommer hans femte VM-titel lika säkert att skapa ett ännu större intresse för svensk speedway i allmänhet och för Tony i synnerhet. Han kommer nu att givetvis bli ett ännu större dragplåster för speedwaysporten i Sverige än vad han hittills varit. För sportens framtid i Sverige kan detta dock te sig oroväckande. Vad händer med sporten den dag då Tony låter släpskon hänga kvar i garderoben? Nu lär detta ögonblick nog dröja ett antal år för i ett avseende är herr Rickardsson tämligen förutsägbar. Han kommer inte att nöja sig med de hittills fem vunna VM-triumferna. Även om han inte säger det rent ut så är han mentalt redan nu ute efter att göra allt för att ta sitt sjätte VM-guld. Därmed skulle han komma upp på samma nivå som Nya Zeeländaren Ivan Mauger. Väl där så återstår det ytterligare ett VM-guld för att Tony ska kunna skriva in sig i speedwayens historiebok som den absolut bäste föraren genom tiderna.

Om detta mål just nu inte finns hos honom så lär det växa fram under den närmaste tiden. Likheten med Gunde Svan är i många stycken mycket påfallande. Dom två har mycket mer gemensamt än att bara vara dalmasar.

Just nu är det bara att stämma in i hyllningskören för en mycket stor svensk idrottsman.