Referat i Racing 4/5 1949

Vargarna utklassade GEMA

NORRKÖPING. Vargarnas kanonlag hade som väntat inte den minsta svårighet med nya GEMA från Göteborg. Med den minsta lilla gnutta "röta" hade Vargarna mycket väl kunnat ro hem en seger med maximal poäng, d. v. s. 90—18. Efter ett par snygga åk av Ragge Friberg fick hemmalaget nöja sig med "bara" 23—85. GEMA tog alltså fem pinnar över minimum.

Vargarna, kunde naturligtvis härja efter behag. Olle Nygren och Helge Brinkeback lekte precis hur som helst, Stig Pramberg, som blir bättre och, bättre lagåkare, offrade mer än vanligt på paråkningens altare, Einar Lindqvist tog ensam fullt i samtliga heat, men körde inte riktigt lika smidigt och elegant som i Gislaved.

"För lågt styre", kommenterade Linkan.

Notabelt i övrigt Lennart Carlström direkt till toppen, "Japen" Åström allt bättre med sin bredare fotsättning, Lennart Eriksson pliktskyldig åkare.

Göteborgarna hade som sagt inte mycket att hämta men det finns ingen anledning att såga dem fullständigt. De kan faktiskt komma, trots att de är nybörjare I med den högsta medelåldern, hela 34 år. Men enligt Ragge Friberg finns det även lovande ungdomliga ämnen i "Feskeläget".

"Vi visste med oss at£ vi inte skulle ha så mycket att säga till om i serien, men vi hade faktiskt inget annat val än att ge oss med. Grabbarna måste fä åka och vi måste höja publikintresset därhemma. Om det funnits en div. II hade vi givetvis placerats där, men när den nu inte finns är det bara att ta det som det är och försöka göra det bästa möjliga av situationen. Men trögarbetat och dåligt med stöd är det för oss serieåkare från Götet, suckade Ragge.

 

Vargarna - GEMA 85 - 23.

Vargarna:

Einar Lindqvist 18,  Lennart Eriksson 7, Stig Pramberg 17, Lennart Åström 9, Olle Nygren 12, Helge Brinkeback 15, avb. Lennart Carlström 4, Seth Lindvall 3.

GEMA:

Ragnar Friberg 9, Åke Ahlqvist 1, Sven Erik Robertson 6, Arthur Karlsson 0, Bertil Johansson 3, Gustaf Berggren 1, avb. Ingemar Ekman 1, Kjell Carlsson 2.

Heat för heat:

1) Lindqvist, Eriksson, Friberg, Ahlqvist,

2) Pramberg. Åström, Robertson, Karlson,

3) Nygren, Brinkeback, Johanson, Berggren,

4) Pramberg, Åström, Friberg, Ahlqvist,

5) Brinkeback, Nygren, Robertsson,  Karlsson,

6) Lindqvist, Eriksson, Johanson, Berggren,

7) Brinkeback, Nygren, Friberg, Carlsson,

8) Lindqvist, Carlström, Robertsson, Karlsson,

9) Pramberg, Lindvall, Bergren, Johanson,

10) Lindqvist, Friberg, Lindvall, Ahlqvist,

11) Åström, Pramberg, Robertsson Karlsson,

12) Nygren, Brinkeback, Johanson, Berggren,

13) Lindqvist, Eriksson, Robertsson, Karlsson,

14) Pramberg, Carlström, Ekman, Berggren,

15) Friberg. Brinkeback, Ahlqvist, (Nygren stopp),

16) Lindqvist, Carlsson, Eriksson,  (Johanson utg.),

17) Pramberg, Åström, Friberg, Ahlqvist,

18) Brinkeback, Nygren, Robertsson, Ekman.